Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2008 04:07 - Извади трънчето от петата си .
Автор: primavera Категория: Изкуство   
Прочетен: 1942 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 20.04.2008 13:43


Странни са човешките ни възприятия ! Срещнеш някого на улицата , разминеш се с него , погледите ви се кръстосат и не се замисляш , че тук, по тази улица в тази минута си минал милиони пъти . Дали и друг път не си срещнал този човек. Той какъв е , кой е , какви са страховете му. Всички имаме страхове ! Само страхливците не си признават, че ги е страх. 
Влизаме във виртуала, пишем. Тук е съдържанието на истинският АЗ . Душевният ни мир е на показ. А така ли е наистина ! Колко от нас не са тук , това което мечтаят да бъдат ! Изразявайки с думи извисеността, която всъщност сред обществото не могат да достигнат ! Къде от задръжки, къде от липса на подходящо поле за изява .  Тук никой на никого не противоречи. Никой никого не познава ! А там на улицата, виждайки лицата си , познаваме ли се ? Не ! Къде е истинското , кой е истинския ? Със сигурност ли някой може твърдо да си отговори на въпроса : Кой съм аз? Какво мога ? Кои са ценностите ми ? На какво и на кого няма да изменя ? За какво няма да бързам ? Какво ще съхраня ?
Ставаш близък с някого , хей така...случва се ! Създавате семейство ! Хей така , къде на пук на предшествуващият, къде, защото решаваш , че не искаш да бъдеш сам по пътя към старостта ! Къде, само защото всичките ти приятели са вече семейни и ти сингол...на събиранията , вече не си актуален.
Раждат се деца . Твоите деца  ! Те искат от теб ! Те не знаят , че всичко е било просто едно случайно запознанство ! Тях ги има и искат своята сигурност, защото са слаби и безпомощни . Ти също искаш от тях , за тогагава , когато ще си слаб и безпомощен . След това искат и сигурността на своите деца . И все така .  По средата на пътя . Житейския. Стръмен, каменист, осеян с рози, но и с бодли ,срещаш друг . Намираш толкова много общо . Интересно тие ! С него се смееш ! Щасттливи сте . И двамата.  И ??? Потъваш в гъстия лес на обърканите си мисли ! От този лес изход няма ! Просека се прави само с мачете ! Размахваш и режеш ! Режеш ! Какво ! Дом ? Комфорт ? Връзката с другия, която отдавна е просто принудително съжителство и навик ! Въртиш  и режеш ! Какво ? Сигурността на децата си ! Те и без това като теб са излашени ! А..има ли сигурност ?
Какво всъщност е сигурността ? Дипломата ти ? Службата ? Кариерата ? Работиш от сутрин до здрач !
Под езика камшичен, много често на невежа комплексар ! И това търпиш и се превиваш и червиш и от себе си се срамуваш и в дън земя потъваш стотици пъти на ден. Защо ? За да имаш дом..и втори, за отдих на старини далеч от градският шум . Да се радваш на градинката с рози и над къщата малкото лозе ! Това е твоята крепост ! Но срещна мен... къде ще ме сложиш ! А къде отиде това , което гради , за сигурността си ?! Искаш да обичаш отново и да вземеш с пълни шепи от това, което мислеше , че плод забранен ти е вече ! ...Плодът забранен по сладък и по желан е... не го ли знаеше ???!!! Желаем се ! Не се познаваме , но се желаем ? Странно ..нали е странно ! И боли ! Като трънче в петата е ! Сега с кого ще се разделиш ?  С мечтата си или с навика ? А децата ти ? ...... ДОПИШИ МЕ ! АКО ИМАШ СИЛИ ! АЗ НЯМАМ...



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. merita - Прочетоп написаното от теб и се з...
19.04.2008 13:23
Прочетоп написаното от теб и се замислих над въпросите , които задаваш мила.Те общо взето се отнасят до един основен въпрос -този за смисъла на човешкия живот.В какво се състои смисъла на един живот?Зщо се раждаме на този смят?Дали за да преживеем 60-70 години и да умрем ?Когато имаме отговор на тези въпроси нашия възгред за живота се променя .Това поне важи за мен.Намирайки отговор на тези два въпроса , аз гледам с друг поглед на нещата , които ми се случват .Вече знам какво искам.Не , че ми е по леко , просто нагласата ми е по различна.Темата за смисъла на живота е интересна и лично аз намирам много отговори в мъдрата книга -Библията!Поздрав!
цитирай
2. primavera - БЛАГОДАРЯ
19.04.2008 16:05
Да милата ми ! Имам много въпроси ! Започнах да си ги задавам от 1999 г от когато изведнъж прогледнах/случайно, доколкото има случайности / И виждам и знам и не спирам да питам . Библията е много мъдра книга...или поне е била...Текста написан под диктовката на Учителите, какъвто е и Исус...но след това е променяна многократно от силните на деня в тяхно удобство. Като Прочетеш и изучиш характера на властващите във Ватикана в първите столетия....Римската империя и императорите, властелини на света и най-вече на Гарада държава - Ватикана !Всеки се страхува от насилствена смърт...НАЛИ....е ...това трябва да ни подтикне да разберем колко страшни са измененията. Светите отци да не се женят , да нямат семейства. Плътски грях. Жената...обругавана третирана като незначителната част от света. Страх от Бога. Грехове и опрощението им...и т.н. , пиша хаотично...истината е , че само си правим догатки , къде е истината....истинската истина. Църквата не иска да признае хиляди неща и най-важното е и това, което в " Шифърът на Леонардо " , авторът Дан Браун , го каза много ясно....Исус има дъщеря от Мария Магдалена и на тайната вечера от лявата му страна Леонардо е нарисувал нея ! Леонардо е един от пазителите на тайната, която и днес се предава и охранява в това тайно сдружение ! Защо е тайно ли ? В този свят на материални домогвания живеят много свещенни тайни ! Не този е подходящият коментар по моя текс за трънчето в петата. Но един такъв коментар е винаги добре дошъл. Както и да бъдем в помощ на обединението на светлите сили и прочистване клоаката от негативна енергия притискаща земното население ! Мир на дните ви и обич в домовете ви !
цитирай
3. merita - Духовнитетеми определено ме въ...
20.04.2008 09:15
Духовнитетеми определено ме вълнуват и има какво да се дискутира.Всичко това , което казваш за църквата е верно и затова толкова много хора са разочаровани като цяло.Смесванетона политиката и църквата води до това.Според мен не би трябвало политическата система да се намесва в делата на църквата и обратно.Това само показва , че Сатана все още управлява този свят !
12 Затова, веселете се, небеса и вие, които живеете в тях. Но горко на вас, земьо и море, защото дяволът слезе у вас много разярен, понеже знае, че му остава малко време.-Откровение12:12
Да края на тази система е близо и затова промените в света са така интензивни и ние сме свидетели как всеки ден нещата стават по- лоши .
Но нека не завършвам песимистично , защото Библията ни дава надежден отговор на това какво ни очаква:
3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.
4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.
5 И Седящият на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: Напиши, защото тия думи са верни и истинни. -Откровение 21:3-5
Поздрав!
цитирай
4. zemedelec - Желаем се. Ей на това като намериш ...
21.04.2008 12:00
Желаем се.Ей на това като намериш отговора, всичко ще си дойде на мястото!Зависи от това какъв път си избрала къс или дълъг.
цитирай
5. primavera - С много препятствия
21.04.2008 15:30
Пътят ми дълъг и стръмен е , осеян с рози но и с много бодли.... ! А...не разбрах...и ако искаш малко в лични...да ми разясниш...на какво и защо АЗ...трябвада намеря отговора ! Питащата съм - в изповедта си !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: primavera
Категория: Тя и той
Прочетен: 419420
Постинги: 205
Коментари: 277
Гласове: 5194
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930